700 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
1 αυγό
κ.σ. ξίδι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά όσο γίνεται περισσότερο για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κύβο κασέρι.
Ξαναπλάθουμε προσεκτικά κάθε κεφτέ έτσι ώστε το κασέρι να καλυφθεί από τη ζύμη.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι. Τα πλάθουμε όσο γίνεται μικρότερα, σε μικρές μπουκίτσες,
έτσι ώστε η αναλογία κιμά και τυριού να είναι περίπου μισή-μισή.
http://www.imommy.gr/syntages/meat/article/545/keftedakia-gemista/