Το χοιρινό είναι γνωστό πως συνδέεται και αρμόζει τέλεια με φρούτα – ιδιαιτέρως με εσπεριδοειδή.
Αν ακολουθήσετε τη συνταγή θα το διαπιστώσετε και θα σερβίρετε ένα υψηλού γούστου και γεύσεως πιάτο…
Συστατικά
1 πανσέτα ολόκληρη χωρίς κόκαλο
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 μήλο σε κυβάκια 0.5 εκ.
δεντρολίβανο
φασκόμηλο
μαραθόσπορο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς. Ανοίγουμε την πανσέτα στη μέση,
ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει.
Απλώνουμε στη μια πλευρά τις φέτες πορτοκάλι, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, φασκόμηλο και τον μαραθόσπορο,
που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο.
Τυλίγουμε, δένουμε με σπάγκο, βάζουμε το κρέας πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα (αλουμινόχαρτο,
από πάνω λαδόκολλα
και πάνω το κρέας και τα κλείνουμε πολύ καλά).
Ψήνουμε για 2,5 ώρες. Το πακέτο με το κρέας δεν το βάζουμε σε ταψί, αλλά απευθείας πάνω στη σχάρα.
Κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψάκι για να μαζεύονται τα λίπη.
Μετά τις 2,5 ώρες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
για περίπου 30 λεπτά έως 1 ώρα έως ότου
γίνει τραγανή η πέτσα.
Καλή όρεξη!