Κοτόπουλο με σπαράγγια και μπέϊκον
500 γρ. σπαράγγια πράσινα, καθαρισμένα
300 γρ. καπνιστό μπέικον χοντροκομμένο
4 μισά από στήθος κοτόπουλου
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε παγωμένο νερό
για να σταματήσει το μαγείρεμα και να μη μαλακώσουν πολύ. Βάζουμε να κάψει ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι,
χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Ρίχνουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λίπος του μπέικον σε μέτρια φωτιά,
γυρίζοντάς το 2 – 3 φορές μέχρι να πάρει καστανόχρυσο χρώμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο).
Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε καυτό νερό που να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ξύσμα λεμονιού, κουνάμε το τηγάνι κυκλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με νερόβραστο ρύζι μπασμάτι.
Πηγή: http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2513605