Το δικό του αστέρι στο περίφημο Walk of Fame του Χόλιγουντ απέκτησε ο Ντουέιν Τζόνσον. Στις 13 Δεκεμβρίου, ο διάσημος ηθοποιός τιμήθηκε σε ημίωρη τελετή στη λεωφόρο Χόλιγουντ 6801 του Λος Άντζελες, στην κατηγορία «κινηματογραφικές ταινίες», ως υπερδύναμη στο παγκόσμιο box-office.
«Όχι μόνο είναι σπουδαία η προσωπικότητα και το ταλέντο του Ντουέιν, αλλά έχει μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα, χαρακτηριστικό που είναι ένα από τα κριτήρια για να γίνει κανείς “αθάνατος” στο Walk of Fame» δήλωσε στο περιοδικό Variety η υπεύθυνη των τελετών του Walk of Fame, Άνα Μαρτίνεζ. «Φανταζόμαστε ότι οι φανατικοί θαυμαστές του θα τραβήξουν δεκάδες φωτογραφίες του “αστεριού” του» συμπλήρωσε.
Λίγες μέρες μετά, οι θαυμαστές του στις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να δουν τον «Βράχο» και στη μεγάλη οθόνη, καθώς η ταινία “Jumanji: Welcome to the Jungle” άρχισε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου (ο Ντουέιν πρωταγωνιστεί δίπλα στους Κέβιν Χαρτ και Τζακ Μπλακ).
Τον επόμενο χρόνο, ο σταρ του Χόλιγουντ παίζει στο “Jungle Cruise” της Disney, αλλά και στις ταινίες “Rampage” και “Skyscraper”. Πέρσι τον είδαμε στο “Baywatch” και το “Fate of the Furious”, ενώ το 2019 θα τον απολαύσουμε δίπλα στον Τζέισον Στέιθαμ σε ταινία που θα προκύψει από τη «σειρά» Fast and Furious.
Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά, με τραγούδια και χειροκροτήματα, το ίνδαλμά τους, τον Τζόνι Χαλιντέι, με μια τελετή που μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Τζόνι Χαλιντέι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών, εξαιτίας επιπλοκών από τον καρκίνο του πνεύμονα. «Ήταν κομμάτι ημών των ίδιων, ήταν ένα κομμάτι της Γαλλίας», είπε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τον ρόκερ «για να του πούμε ευχαριστώ, για να μην πεθάνει ποτέ, ο κύριος Τζόνι Χαλιντέι». Η τελετή στην εκκλησία Μαντελέν μεταδιδόταν στον εξωτερικό χώρο από γιγαντοοθόνες. Τα περισσότερα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους ή το τροποποίησαν για να την μεταδώσουν. «Δεν γνωρίζω κανέναν Γάλλο που να μην είναι σε θέση να αναφέρει πολλά τραγούδια του Τζόνι Χαλιντέι», είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, χαιρετίζοντας μια προσωπικότητα «που αποτελούσε στοιχείο της ταυτότητάς μας και σε περίπου 60 χρόνια καριέρας πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους».
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μούμια σε τάφο που δεν είχαν εξερευνήσει στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.
Δύο τάφοι είχαν ανακαλυφθεί τη δεκαετία του 1990 από τη Γερμανίδα αρχαιολόγο Φρεντερίκα Καμπ η οποία είχε φθάσει στην πύλη της εισόδου «ωστόσο δεν είχε ποτέ εισέλθει» διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.
Οι τάφοι ενδέχεται να χρονολογούνται από την εποχή του Νέου Βασιλείου, που διήρκεσε πολλούς αιώνες έως πριν από περίπου 3000 χρόνια. Μετά την ανακάλυψή τους παρέμειναν «ανέγγιχτοι» έως τη στιγμή που μια νέα ομάδα αρχαιολόγων επιδείξει ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο.
Στον πρώτο τάφο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, εκτός των ταφικών αντικειμένων, «μια μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα» η οποία, βάσει των ερευνών, ήταν «ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ή μια προσωπικότητα με ισχύ» συμπλήρωσε το υπουργείο.
Θα μπορούσε να πρόκειται για ένα πρόσωπο που ονομαζόταν «Ντζεχούτι Μες το όνομα του οποίου είναι χαραγμένο σε έναν τοίχο».
Ωστόσο ο τάφος θα μπορούσε επίσης να ανήκει στον «αντιγραφέα Μαατί», το όνομα του οποίου όπως επίσης κι εκείνο της συζύγου του «Μέχι» αναγράφονται σε δεκάδες από τα ταφικά αντικείμενα που βρέθηκαν, εξηγεί το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Το όνομα του ιδιοκτήτη του δεύτερου τάφου δεν είναι γνωστό. Εκεί εντοπίστηκε μια τοιχογραφία που αναπαριστά «ένα πρόσωπο, πιθανόν τον αδελφό του εκλιπόντος να δίνει προσφορές και λουλούδια στο νεκρό και τη σύζυγό του».
Ανδρέας Αναγνωστόπουλος